Tekenrollen

Dit is waarom jij een tekenrol wil hebben

Een tekenrol is eigenlijk een rol papier waarop je kunt tekenen. Of een heel lange kleurplaat die je kunt inkleuren. Omdat het om een grote lengte van papier gaat, kun je met gemak met meer mensen tegelijk kleuren, zonder dat je elkaar in de weg hoeft te zitten. Zo wordt kleuren opeens een groepsactiviteit en werk je samen aan één eindresultaat. Je kunt de tekenrol met kleurplaat, als deze is ingekleurd natuurlijk, gebruiken als bijvoorbeeld behang of tafelloper. Daarmee maak je je feestje helemaal af of kleed je de kinderkamer persoonlijk aan.

Soorten tekenrollen voor alle leeftijden

Tekenrollen met kleurplaten zijn er in allerlei thema’s. Je kunt bijvoorbeeld tekenrollen vinden voor verschillende feestdagen, zoals Pasen of Kerst. Maar ook zijn er tekenrollen met platen van de seizoenen, van piraten en van prinsessen. Dieren, activiteiten en voedsel kun je zelfs vinden op de tekenrollen. Er is dus voor ieder kind iets te vinden. Ook voor de oudere kinderen of volwassenen zijn er leuke kleurplaten op de tekenrollen. Er zijn bijvoorbeeld tekenrollen met verhalen of met mandala’s. Tekenrollen zijn er dus voor iedereen, ongeacht je leeftijd.

Lees ook:  Foto op geborsteld aluminium vs Foto op spiegel aluminium

Milieu, veiligheid en de optie tot hergebruik

Tekenrollen van Nikkel Art denken niet alleen aan het plezier van het samen kleuren, maar ook aan het milieu en de wereld. Zo is de inkt die wordt gebruikt voor de kleurplaten bijvoorbeeld ecologisch. Daarmee garanderen zij volledig veilige producten. De inkt die wordt gebruikt is niet schadelijk voor de gezondheid van de mens en ook niet voor het milieu. De tekenrollen worden gemaakt van vliesbehang, zodat je ze niet alleen als kleurplaat kunt gebruiken, maar ook als behang. Je kunt de tekenrollen dus gemakkelijk gebruiken in huis, zodat je niets verspilt. Dan ben jij zelf ook goed bezig voor de wereld.

Afmetingen van tekenrollen en materialen voor kleuren

Een tekenrol is wel vijf meter lang, vandaar dat er genoeg ruimte is voor meerdere mensen om te kleuren. Er staan vaak verschillende onderdelen of plaatjes op de tekenrollen die je allemaal door iemand anders kunt laten inkleuren bijvoorbeeld. De kleurplaten zijn 48 centimeter hoog, dat is dus vrij groot in vergelijking met een A4-kleurplaat. In verhouding is dit natuurlijk mooi voor de tekenrollen. Je kunt op de tekenrollen papier werken met stiften, potloden, verf en meer.